Pod zemljom ili pored kuće? Odabir idealne lokacije za garažu

Garaže se tradicionalno koriste za parkiranje vozila, ali danas ih često koristimo i za razne druge aktivnosti. Stoga je važno da garaža odgovara svim potrebama korisnika, što znači da bi njeno planiranje trebalo započeti već tijekom odabira projekta za kuću. Izbor između integrirane garaže i odvojene garaže nije uvijek jednostavan, jer treba uzeti u obzir brojne faktore koji mogu utjecati na troškove izgradnje, održavanje i funkcionalnost garaže. U nastavku ćemo detaljno objasniti prednosti i nedostatke svakog od ova dva rješenja.

Izgradnja funkcionalne garaže

Većina obitelji posjeduje barem jedan automobil, a često i više njih, stoga prilikom izgradnje garaže razmišljamo prvenstveno o parkiranju vozila. S vremenom se, međutim, nakupi i mnogo opreme i alata koji se ne koriste svakodnevno, pa garaža postaje idealno mjesto za njihovo skladištenje. Tijekom ljeta, kada više vremena provodimo na otvorenom, praktično je imati ljetnu kuhinju ili pečenjaru u sklopu garaže. Da bi garaža mogla uspješno obavljati razne funkcije, treba biti dobro izgrađena i opremljena.

Garaža kao dio kuće

Visoke cijene građevinskog zemljišta često su razlog zašto investitori biraju manje parcele za izgradnju kuće. U takvim okolnostima, integracija garaže s kućom postaje praktično rješenje jer omogućuje uštedu prostora i građevinskog materijala. Garaža integrirana u prizemlje dijeli vanjske zidove i krov s kućom, što može biti prednost zbog smanjenja troškova grijanja. Glavni nedostatak ovakvog rješenja je smanjenje korisnog prostora unutar kuće.

Alternativa je izgradnja garaže pored kuće s odvojenom konstrukcijom, što se može izvesti tijekom ili nakon izgradnje kuće, s lijeve ili desne strane, ovisno o uvjetima na parceli. Preporučuje se da takva garaža bude uvučena kako bi ostalo više prostora za parkiranje ispred kuće. Ako je kuća višekatnica, iznad garaže se može izgraditi terasa ili dodatna soba.

Prednosti i nedostaci integrirane garaže

Velika prednost povezivanja kuće s garažom je lakoća pristupa između stambenog i garažnog prostora, što je posebno korisno za vrijeme kiše ili zimi. Ako postoji želja za grijanjem garaže, može se povezati s centralnim sustavom grijanja kuće. Međutim, ako se odlučite za garažu bez grijanja, važno je dobro izolirati zid koji povezuje kuću i garažu.

Glavni nedostaci integracije uključuju buku motora i rizik od širenja otrovnih plinova iz automobila. Da bi se smanjila buka, potrebno je postaviti zvučnu izolaciju na strop i zidove garaže. Idealno bi bilo ako bi između garaže i stambenog prostora postojala dodatna prostorija, poput ostave. Za sprečavanje širenja plinova, garaža mora imati adekvatnu ventilaciju, a vrata dodatnu brtvu.

Izgradnja garaže u podrumu

Izgradnja garaže u podrumu ili suterenu složenija je i zahtijeva veća ulaganja od izgradnje garaže na prizemnoj razini, kako u pogledu izvođenja građevinskih radova tako i u pogledu korištenja građevinskih materijala. Svi ti faktori doprinose povećanju ukupnih troškova izgradnje. Za pristup garaži u podrumu potrebno je izgraditi rampu, što zahtijeva dodatan prilazni prostor ispred kuće. Tijekom zime rampu je potrebno redovito čistiti od snijega, a razmatra se i opcija ugradnje sustava grijanja na rampi kako bi se spriječilo zaleđivanje i ubrzalo topljenje snijega.

Samostojeća garaža kao odvojeni objekt

Samostojeću garažu obično biraju investitori koji imaju na raspolaganju veću parcelu. Glavna prednost takve garaže jest što se može postaviti dalje od stambenog objekta, čime se jasno odvaja stambeni od gospodarskog prostora.

Vlasnici velikih parcela mogu planirati izgradnju garaže s dodatnim gospodarskim prostorima, vodeći računa da garaža ne baca sjenu ni ne zaklanja svjetlo kući. Ako uvjeti dopuštaju, preporučuje se postaviti garažu iza kuće tako da nije u prvom planu. Popularno je uz garažu dodati pečenjaru ili ljetnu kuhinju, kao i prostoriju za skladištenje ogrjeva, vrtnog alata, sportske opreme i bicikala.

Dozvole i regulativa za izgradnju garaže

Prema važećim pravilnicima, za izgradnju jednoetažnog gospodarskog objekta s tlocrtnom površinom do 52 m² na parceli gdje već postoji objekt s građevinskom dozvolom, nije potrebna posebna građevinska dozvola, ali je nužna projektna dokumentacija. Budući da garaže spadaju u ovu kategoriju, njihova izgradnja se može obaviti bez potrebe za dodatnim administrativnim postupcima, što olakšava i ubrzava proces gradnje.

Možda Vas zanima…

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti...
Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji...
Zidne tapete postale su iznimno popularne posljednjih godina, što i nije teško razumjeti. One su...
U našem ugovoru o najmu za novi stan stoji da smo obavezni nabaviti i održavati osiguranje za...
Priprema doma za ljeto zahtijeva više od stavljanja mrežica na prozore i čišćenja vrtnog namještaja...

Upišite se u adresar građevinskih tvrtki

Istražite portal

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji izgledaju slično, ali...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je promet postao...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve sanitarne uređaje i...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima. Promjene u načinu...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara mosta vidljivo jer se...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što su završeni stalni...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu Dječjeg vrtića Valmade u...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti turističkoj ponudi i...
Scroll to Top