Izdane su sve pravomoćne građevinske dozvole za uređenje Žnjana

Izdane su pravomoćne građevinske dozvole za 3. i 5. fazu radova te su time kompletirane sve dozvole potrebne za početak radova na uređenju Žnjanskog platoa. Ujedno je donesena i odluka o odabiru tvrtke za nadzor nad radovima. Kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana je ona zajednice ponuditelja Geoprojekt d.d. i Sedra Consulting d.o.o. u iznosu od 183.980,00 eura bez PDV-a, dok je već ranije kao izvođač radova pravomoćnom odlukom odabrana tvrtka Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. s ponudom u iznosu od 45,5 milijuna eura bez PDV-a. Po pravomoćnosti odluke o odabiru nadzora bit će stvoreni svi preduvjeti za skori početak radova, a kojem će prethoditi potpisivanje ugovora te uvođenje u posao.

Ovim radovima obuhvaćeno je ukupno pet faza, dok će se šesta faza, ona koja obuhvaća područje pod koncesijom hotela Split, provoditi kao zaseban predmet nabave. Radovi na svih pet faza vremenski se preklapaju, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 289 dana za sve faze osim za 2. fazu koja uključuje i izgradnju podzemne garaže s 530 parkirnih mjesta,  a zbog složenosti radova tu vrijeme iznosi 365 dana.

Sredstva su predviđena proračunom Grada Splita za 2024. godinu, a projekt se financira iz tri izvora, odnosno uz bespovratna sredstva Europske unije kroz ITU mehanizam, kredit Europske investicijske banke (EIB) i vlastitim sredstvima Grada Splita.

“Drago mi je da je uspješno završen i ovaj, izuzetno važan korak te da smo blizu početka radova na uređenju Žnjana. Dinamika realizacije ide po planu, uz maksimalan angažman svih uključenih. Ako ne bude nepredviđenih okolnosti i žalbi, radovi bi mogli početi vrlo skoro, čemu se svi nadamo”, rekao je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita. 

Po pravomoćnosti Odluke o odabiru nadzora nad radovima, pristupit će se potpisivanju ugovora s izvođačem i nadzorom, a potom slijedi uvođenje u posao i početak radova.

“Zadnji korak prije nego radovi na uređenju Žnjana mogu krenuti je potpisivanje ugovora s izvođačem i nadzorom koje će biti kada odluka o odabiru nadzora postane pravomoćna. Prevalili smo dug put, odradili velik broj koraka i pripreme dokumentacije i sada smo vrlo blizu trenutku kada ćemo vidjeti prve bagere i lopate na Žnjanu i krenuti u novo poglavlje realizacije projekta”, rekao je Antonio Ljubas, direktor tvrtke Žnjan.

Na Žnjanu su završeni radovi na nultoj fazi uređenja koja je obuhvatila rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok, a koja je preduvjet za početak radova na svim ostalim fazama. Investitor  je Grad Split, radovi su završeni u roku te se uskoro očekuje tehnički pregled i primopredaja.

Možda Vas zanima…

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti...
Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji...
U našem ugovoru o najmu za novi stan stoji da smo obavezni nabaviti i održavati osiguranje za...
Priprema doma za ljeto zahtijeva više od stavljanja mrežica na prozore i čišćenja vrtnog namještaja...
Terasa predstavlja ključni dio kuće za druženje i uživanje u slobodnom vremenu, funkcionirajući kao...

Upišite se u adresar građevinskih tvrtki

Istražite portal

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji izgledaju slično, ali...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je promet postao...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve sanitarne uređaje i...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima. Promjene u načinu...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara mosta vidljivo jer se...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što su završeni stalni...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu Dječjeg vrtića Valmade u...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti turističkoj ponudi i...
Scroll to Top