Kako brzo i jeftino doći do bazena do ljeta!?

Sanjate li o bazenu? Želite li odmah imati svoj vlastiti bazen? S obzirom na naše iskustvo u industriji bazena, možemo tvrditi da je moguće nabaviti pristupačan bazen brzo i bez dugotrajnog planiranja.

Ako želite bazen u svom dvorištu, ali ne znate kako to postići, nemojte se brinuti! Evo kako možete nabaviti bazen brzo, ekonomično i upravo na vrijeme za ljeto. Izgradnja bazena može varirati u trajanju, ovisno o vrsti bazena koji odaberete:

– Betonski bazen obično zahtijeva 3-6 mjeseci za instalaciju.

– Postavljanje bazena s vinilnom oblogom traje otprilike 6-8 tjedana.

– Bazen od stakloplastike može se postaviti u 2-4 tjedna, uključujući terasu i ogradu.

Bazeni od staklo-plastike često su najbrži za instalaciju. Mnogi klijenti mogu plivati već drugi dan nakon postavljanja, dok se ostatak vremena koristi za dovršetak radova na terasi i uređenje okoliša.

Čak smo i uspješno izveli kompletnu instalaciju bazena od staklo-plastike u jednom danu, uključujući postavljanje podloge i betonske terase.

To znači da čak i ako terasa, ograda i uređenje okoliša još nisu potpuno dovršeni, još uvijek možete uživati u svom bazenu i plivati.

Ako želite brzo doći do bazena uoči ljetnog boravka kod kuće, imate dvije glavne opcije:

  1. Instalirajte bazen od stakloplastike.
  2. Nabavite bazen iznad zemlje.

Kada je u pitanju instalacija bazena od staklo-plastike, obično počinje odabirom željene školjke bazena, pronalaženjem pouzdanog graditelja bazena u vašem području te dogovaranjem konzultacija i planiranja projekta. Ako želite brzo i ekonomično doći do svog bazena od staklo-plastike, graditelj može prvo postaviti osnovnu strukturu školjke, a zatim dodati sve dodatne elemente poput terase i vodenih elemenata tijekom kasnijih faza, možda čak i tijekom jeseni.

Nadzemni bazeni

Nadzemni bazeni, poput onih koje možete pronaći u trgovinama poput Bauhausa ili Pevexa , relativno su jednostavni i brzi za postavljanje. Osim toga, pristupačni su te koštaju od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara, što ih čini dostupnim za nabavu prije ljeta. Međutim, nedostatak ovih bazena je njihova ograničena trajnost te činjenica da ne dodaju značajnu vrijednost vašem domu. Estetski također ne pridonose ljepoti okoliša

Savjet stručnjaka: Ako se odlučite za ovakav bazen radi brze postavke, svakako obratite pažnju na sigurnost i osigurajte bazen kad nije u upotrebi.

Kako smanjiti troškove instalacije bazena u zemlji:

  1. Dodajte grijač kasnije: Umjesto da odmah instalirate grijač, možete prvo koristiti solarni pokrivač za bazen ili solarne prstenove za grijanje bazena kako biste privremeno smanjili troškove grijanja vode.
  2. Postavite terasu kasnije: Početno postavljanje minimalnih elemenata terase ili podova može vam pomoći u štednji, a ostatak terase možete dodati kasnije. Ova je opcija posebno isplativa ako planirate koristiti skuplje materijale za terasu.
  3. Odaberite manji bazen: Ako želite uštedjeti novac, razmislite o odabiru manjeg ili srednjeg bazena umjesto velikog. To može rezultirati značajnom uštedom bez da se odreknete svojih želja.
  4. Dodajte elemente kasnije: Elemente kao što su vodene pločice, tobogani, kaskade ili automatski pokrivači za bazen možete dodati kasnije kako biste smanjili početne troškove. Ipak, trebate uzeti u obzir mogućnost instaliranja tih elemenata tijekom izgradnje bazena, čak i ako ih trenutačno ne planirate koristiti.
  5. Dio montaže obavite sami: Ako imate odgovarajuću opremu i iskustvo, možete sami obaviti dio projekta, poput iskopa ili rada na terasi. Međutim, važno je napomenuti da samostalno izvođenje cijelog projekta može biti izazovno i preporučuje se samo iskusnim graditeljima. Ako se odlučite za samostalnu izgradnju, svakako istražite setove za ugradnju bazena kako biste imali bolji uvid u proces.

Razmišljate li o tome da vaš podzemni bazen bude malo više poseban? Evo nekoliko pristupačnih nadogradnji koje možete dodati:

  1. Mlaznice u klupi za sjedenje: Većina bazena od stakloplastike ima ugrađene plitke i/ili duboke klupe za sjedenje. Dodavanje mlaznica tijekom instalacije može pružiti dodatan osjećaj luksuza po pristupačnoj cijeni.
  2. Mjehurići u izbočini za sunčanje: Ako vaš model bazena ima izbočinu za sunčanje, dodavanje jednog ili dva mjehurića može pružiti dodatnu zabavu i opuštanje uz zvukove mjehurića, a sve to po pristupačnoj cijeni.
  3. Namještaj u bazenu: Dodatak kao što je namještaj za bazen, koji se može nabaviti od trećih prodavača, može značajno obogatiti vaše iskustvo opuštanja uz bazen.

 

 

 

Možda Vas zanima…

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti...
Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji...
U našem ugovoru o najmu za novi stan stoji da smo obavezni nabaviti i održavati osiguranje za...
Priprema doma za ljeto zahtijeva više od stavljanja mrežica na prozore i čišćenja vrtnog namještaja...
Terasa predstavlja ključni dio kuće za druženje i uživanje u slobodnom vremenu, funkcionirajući kao...

Upišite se u adresar građevinskih tvrtki

Istražite portal

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji izgledaju slično, ali...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je promet postao...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve sanitarne uređaje i...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima. Promjene u načinu...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara mosta vidljivo jer se...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što su završeni stalni...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu Dječjeg vrtića Valmade u...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti turističkoj ponudi i...
Scroll to Top