Odlomio se komad betona s tribine Opus Arene: Oglasio se NK Osijek

U nedjelju 3.3.2024. se tijekom derbija između Osijeka i Dinama, koji se održavao u Opus Areni u Osijeku, dogodio incident kada je s dijela istočne tribine pao komad betona. Srećom, u ovom događaju nitko nije bio ozlijeđen. NK Osijek je brzo reagirao, najavivši pravoremenu inspekciju stadiona kako bi se utvrdili razlozi ovog incidenta te utvrdila odgovornost.

NK Osijek je u svojoj službenoj izjavi uputio ispriku svima koji su mogli osjetiti ugrozu ili nelagodu zbog incidenta s otpadanjem komada betona s istočne tribine Opus Arene tijekom nedjeljnog derbija. Klub je objavio da je nakon saznanja o događaju odmah proveden preliminarni pregled dotične tribine. Utvrđeno je da je došlo do otpadanja zaštitnog sloja betona, radovi na kojem su obavljeni tijekom prve faze izgradnje stadiona 2020. godine od strane tvrtke Eurokamen d.o.o. Nađena su oštećenja na nekonstruktivnom dijelu betona, dok konstrukcija tribine nije pokazivala znakove konstruktivnih oštećenja. Klub je također najavio hitan pregled stadiona radi brze sanacije uočenih problema.

Policija je postavila ogradu oko područja ispod sektora C2 Opus Arene nakon što se odlomio komad betona. Detalji incidenta još nisu poznati. Informacija je podijeljena na jednom od portala uz video zapis s Facebook stranice Osijek moj grad, snimljen nedugo nakon završetka utakmice između Osijeka i Dinama, koju je pratilo oko 11.500 gledatelja.

Građani su iznenađeni i zabrinuti zbog incidenta s otpadanjem betona na Opus Areni, naročito zato što je stadion nedavno izgrađen i predstavlja vrhunac moderne gradnje sportskih objekata u Hrvatskoj, financiran sredstvima iz Mađarske. Unatoč ovom nezgodnom događaju koji se zbio nakon što je stadion otvoren u srpnju 2023., osječka zajednica zadržava optimizam i vjeru u NK Osijek i gradske vlasti. Postoji uvjerenje među stanovnicima da će klub i grad Osijek brzo i učinkovito riješiti problem, te osigurati sigurnost i nastaviti s pružanjem visokokvalitetnog sportskog iskustva za svoje navijače. Građani vjeruju da će ovaj incident biti pravilno adresiran i da će Opus Arena i dalje biti ponos i radost lokalne zajednice, simbol zajedništva i predanosti izvrsnosti u sportu.

Jučer su na Opus Arenu dizalicama dopremljeni stručnjaci kako bi izvršili detaljan pregled oštećenja nakon što su ispod istočne tribine. Odmah su poduzete mjere: klub, osiguranje i policija su izolirali područje, obavili početnu inspekciju i pokrenuli temeljit tehnički pregled. Trenutno se obrađuju i analiziraju prikupljeni podaci, što uključuje matematičke procjene i donošenje završnog izvještaja. Prema neslužbenim informacijama iz kluba, konačni rezultati izvanrednog pregleda stadiona očekuju se do kraja tjedna, najkasnije do petka.

FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK,OSIJEK_MOJ_GRAD

Možda Vas zanima…

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti...
Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji...
U našem ugovoru o najmu za novi stan stoji da smo obavezni nabaviti i održavati osiguranje za...
Priprema doma za ljeto zahtijeva više od stavljanja mrežica na prozore i čišćenja vrtnog namještaja...
Terasa predstavlja ključni dio kuće za druženje i uživanje u slobodnom vremenu, funkcionirajući kao...

Upišite se u adresar građevinskih tvrtki

Istražite portal

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji izgledaju slično, ali...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je promet postao...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve sanitarne uređaje i...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima. Promjene u načinu...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara mosta vidljivo jer se...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što su završeni stalni...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu Dječjeg vrtića Valmade u...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti turističkoj ponudi i...
Scroll to Top