Zašto su mini montažne kuće idealne za odmor?

Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji stambeni prostor. Funkcionalni dnevni studiji, koji se mogu koristiti za razne namjene, dostupni su već s kućama veličine oko 30 m2. Detalji o nabavci tih malih montažnih kuća i informacije o njihovim cijenama dostupni su u nastavku.

Mini montažne kuće su izvrstan izbor kada vam nije potrebno mnogo stambenog prostora. Izborom takvih kuća ne samo da štedite na troškovima, jer svaki kvadrat standardne izgradnje može koštati između 1400 i 1500 eura, već i sačuvate vrijedno zemljište.

U mini kućama, koje obično obuhvaćaju površinu od oko 40 m2, možete pronaći sve što je potrebno za udoban život, uključujući spavaću sobu od 10 m2, zajednički prostor za dnevni boravak, blagovaonicu i malu kuhinju od približno 20 m2, te dodatnih 10 m2 predviđenih za kupaonicu i skladišni prostor.

Obično se mini montažne kuće ne nalaze kao standardna opcija kod ponuđača, stoga ćete morati doplatiti za izradu idejnog plana. Budući da se u takvim kućama svaki kvadratni metar mora pažljivo isplanirati, angažman arhitekta može biti od velike koristi. Ne zaboravite da je za izgradnju mini kuće neophodno osigurati građevinsku dozvolu i izgraditi temeljnu ploču s priključcima, što može stajati do 250 €/m2.

Praktični savjeti

Mini montažne kuće su izvrsna opcija kada razmišljate o dodatku ili proširenju vaše postojeće kuće. S minimalnim građevinskim zahvatima, možete brzo dodati prostor za dnevni boravak ili čak cijelo novo krilo kuće. Bitno je samo paziti na zakonski dopušteni faktor izgradnje te na pravilno povezivanje novih i starih dijelova, posebno na temeljima, kako biste izbjegli stvaranje toplinskih mostova koji mogu negativno utjecati na troškove i kvalitetu vašeg života.

Što se tiče mini kuća za vikend boravke, one predstavljaju idealno rješenje za kraće odsustvo, bilo da se nalazite u planini ili na moru. Zahvaljujući montažnoj gradnji, možete brzo useliti u udoban smještaj. Na vlažnim mjestima posebnu pažnju treba posvetiti temeljenju te osigurati da je kontakt sa zemljom betoniran i adekvatno izoliran. Ne zaboravite da i ove mini kuće zahtijevaju detaljnu pripremu i planiranje svih aspekata gradnje kako bi bile dugotrajne i funkcionalne.

Raspored

Mini mobilne kućice Escher nude sve potrebno za ugodan život tijekom obiteljskih putovanja: kuhinju, kupaonicu s kompletnim priborom, spavaću sobu smještenu u gornjem dijelu kućice, te mnogo prostora za pohranu stvari potrebnih za dulji boravak. Kuhinjski pod je dizajniran kao pomični, skrivajući ispod sebe blagovaonski stol, omogućavajući prostoru da se transformira iz blagovaonice u dnevni boravak s velikim prozorom koji služi kao proširenje prema vanjskom prostoru.

Putujuće mini kuće Escher ističu se svojom udobnošću i funkcionalnošću. Središnji društveni prostor nudi transparentnost i omogućava izravnu povezanost s vanjskim okolišem, zahvaljujući inteligentno postavljenim prozorima. Ljeti, ove kućice postaju idealno mjesto za druženje, organizaciju radionica ili čak kuhinju na otvorenom, pružajući bezbroj mogućnosti za uživanje u vanjskim aktivnostima.

Cijena

Cijena po kvadratnom metru mini montažne kuće iznosi otprilike 1200 eura. Iako se može činiti iznenađujuće, uobičajeno je da manje kuće ne koštaju puno manje po kvadratnom metru u usporedbi s većima, budući da proizvođači i izvođači ne nude značajne popuste za manje površine.

Dodatno, veći postotak investicije usmjeren je prema arhitektonskom projektiranju mini kuća. Ipak, važno je razmotriti da su mini montažne kuće ekonomičniji izbor u odnosu na tradicionalne kuće, jer su tri puta manje, što značajno smanjuje ukupne troškove.

Možda Vas zanima…

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti...
Mini montažne kuće su idealan izbor za one koji traže praktičnost, čak i kada je u pitanju manji...
U našem ugovoru o najmu za novi stan stoji da smo obavezni nabaviti i održavati osiguranje za...
Priprema doma za ljeto zahtijeva više od stavljanja mrežica na prozore i čišćenja vrtnog namještaja...
Terasa predstavlja ključni dio kuće za druženje i uživanje u slobodnom vremenu, funkcionirajući kao...

Upišite se u adresar građevinskih tvrtki

Istražite portal

Često se može čuti o pojmovima “posjedovni list” i “vlasnički list” koji izgledaju slično, ali...
Od osamostaljenja, Hrvatska je intenzivno radila na razvoju svoje cestovne infrastrukture, čime je promet postao...
Kupaonica treba biti funkcionalna i estetski privlačna, što može biti izazov s obzirom na sve sanitarne uređaje i...
Zanimljivo je da danas više od polovice globalne populacije čini svoj dom u urbanim područjima. Promjene u načinu...
Most preko rijeke Cetine prostire se na dužini od 224,45 metara, s tim što je otprilike 150 metara mosta vidljivo jer se...
Više od četiri godine nakon potresa u Zagrebu, Arheološki muzej je u potpunosti otvoren, nakon što su završeni stalni...
Grad Pula organizirao je javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za novu zgradu Dječjeg vrtića Valmade u...
U srcu turističkog raja, žnjanski plato doživljava transformaciju koja će znatno doprinijeti turističkoj ponudi i...
Scroll to Top